Priset Sveriges Second Hand Profil delas årligen ut av Erikshjälpen Second Hand till någon som på ett särskilt sätt utmärkt sig inom second hand. Pristagaren ska genom sitt engagemang bidra till ett ökat intresse för second hand och dess möjligheter – och i år gick priset till Scandinavian Retro. Ett magasin fyllt av pedagogisk retrojournalistik, som lockar både nya och gamla second hand-älskare att lära sig mer.

Chefredaktören Viveca Carlsson var på plats på Erikshjälpen Second Hand i Spånga för att ta emot utmärkelsen. Förutom en festlig prisutdelning bjöds det på fika, lotteri, extraöppet med VIP-shopping av retroprylar och en miniföreläsning.

– Det känns verkligen jättebra att ta emot det här priset, säger Viveca Carlsson, som under kvällen föreläste om trender och tidtypiska retroprylar från 40-80-talet. Hon bjöd också på sina bästa tips för att lära sig fynda.

– Det är som att lära sig spela tennis, man måste träna och lägga tid på det. Det kan handla om att gå på många loppisar, läsa tidningar och bloggar eller intervjua farmor om hennes prylar.

Förutom statyett och diplom innebär priset att Scandinavian Retro får möjlighet att tilldela något av Erikshjälpens biståndsprojekt 25 000 kronor. De har valt att ge pengarna till Erikshjälpens arbete för flyktingar från Syrien.

Här kommer fler bilder från eventet,Text och foto: Josefine Antonsson
Inlägg: Nihan Wallentin